Nieuws, Updates, Blogs

Wat is provacatieve coaching en hoe kan het mij helpen?

Provocatieve coaching werkt op een andere manier dan je misschien verwacht. Het is een onorthodoxe manier van coachen. Tijdens een sessie met een provocatieve coach zul je je minimaal één keer afvragen wat hij nou eigenlijk aan het doen is. Hij prikkelt je, confronteert je en daar heeft hij ook nog eens zichtbaar plezier in. Hij doet er alles aan om zo snel mogelijk resultaat te boeken en dit doet hij door jou op allerlei manieren uit te dagen. Het is belangrijk dat je wel beseft dat de coach altijd aan jouw kant staat. Om zijn doel te bereiken werkt hij met drie basisingrediënten: Humor, uitdaging en warmte!

Lees meer…..

Burnout

Hét grote probleem onder docenten: Burn-outs in het onderwijs

In geen enkele andere branche ligt het aantal burnout klachten zo hoog als in het onderwijs. Uit cijfers van de nationale enquête arbeidsomstandigheden 2018 blijkt dat het onderwijs bovenaan staat. En dat is geen uitzondering.. dat staan ze al jaren! 23% van de ondervraagden had het afgelopen jaar burnout klachten. Niet voor niets demonstreerden docenten afgelopen jaren massaal voor een verlichting van de werkdruk.

Lees meer…..

 

Bore-out verveling solliciteren

Bore-out: Wat te doen bij verveling op het werk?

Van een burnout hebben de meeste mensen ongetwijfeld wel eens gehoord. Maar een bore out kan minstens net zo erg zijn. Maar wat is een bore out dan? En hoe verhoudt dit zich op de werkvloer? Een bore out betekent simpelweg dat mensen de uitdaging in hun werk kwijt raken. Dit komt door saaie baan, eentonig werk of door een uitzichtloze functie zonder promotiekansen. Mensen die hier gevoelig voor zijn ervaren verveling op het werk, wat uiteindelijk kan leiden tot een depressie.

Lees meer…..

Conflict op het werk

Omgaan met conflicten op de werkvloer

Conflicten op de werkvloer zijn helaas onontkoombaar. Arboned meldt dat in 2018 30,2% van de werknemers een conflict op het werk had. Dit is vervelend, want het kan de werksfeer verpesten, communicatieproblemen veroorzaken en stress bij jou of je collega’s veroorzaken. In de ergste gevallen leidt het zelfs tot verzuim. Uit hetzelfde onderzoek van Arboned blijkt namelijk dat in bijna 3 procent van de gevallen conflicten leidden tot verzuim. En dat verzuim duurde gemiddeld 69 dagen! Belangrijk dus om te weten hoe je met arbeidsconflicten omgaat en hoe je het kan voorkomen.

Lees meer…

 

Interesse in wat preventieve coaching kan doen?