Non-verbaal enzo

Non-nonsens coaching & training | Nuenen
Maak een afspraakOver mij

INTERVISIEBEGELEIDING

Je kunt intervisiebegeleiding inzetten met verschillenden doelen. Je kunt denken aan het aanwakkeren en voeren van een discussie over visie of aanpak. Misschien heb je als doel dat er meer begrip in het team ontstaat. Maar ook dat je teamgenoten weten wat er bij andere collega’s speelt kan een doel zijn. Allemaal mogelijkheden. Feit blijft dat intervisie het professioneel handelen versterkt of nu gaat om interne casuïstiek of een lekkere discussie. Ervaring leert dat de meesten het niet zien zitten om het te doen, laat staan leiden. Maar vrijwel iedereen zegt achteraf:”Dat moeten we eigenlijk vaker doen!

intervisie bijeenkomst coaching groepsdynamica

Intervisiebegeleiding op…

Interne casuïstiek

Begeleiding van disccussie

U

Professioneel handelen versterken

Anders...

Hoe weet ik of intervisiebegeleiding geschikt is voor mijn team?

Persoonlijk denk ik dat intervisie voor ieder team geschikt is. Het geeft een kijkje in hoe ieder individu in het team werkt. Daarnaast is het een perfecte mogelijkheid om van elkaar te leren en eens te horen met welke vraagstukken anderen worstelen.

Hoe versterkt intervisie het professioneel handelen

Door zonder oordeel met elkaar in gesprek te gaan over onderwerpen die gevoelig zijn durven mensen zich kwetsbaar op te stellen. Hierdoor ontstaat er openheid over hoe jij of je team handelt. Deze openheid zorgt ervoor dat je samen kunt groeien. Je kunt door de open communicatie nieuwe inzichten krijgen van je team. Daarnaast hoor je ook hoe het op een andere manier kan. Je kunt nu eenmaal niet alles zelf bedenken. 

Waarom is het belangrijk om een discussie soms door iemand anders te laten leiden?

Een discussie laten leiden door een externe  geeft vaak ruimte om meer te zeggen. Het sturen van een gesprek en het afkappen van een discussie is vaak prettiger als iemand dat doet die geen belang heeft onderliggende relaties. Daarnaast is miscommunicatie een van de grootste oorzaken van conflicten. Een externe begeleider kan zorgen voor de vertaling. Door mijn ervaring als mediator weet ik dat mensen vaak hetzelfde bedoelen alleen het anders verwoorden.

Waar moet ik aan denken bij "interne casuïstiek"?

Voorbeelden van interne casuïstiek zijn:

  • Ik heb een klant/collega waarvan ik niet meer weet hoe ik daarmee om moet gaan.
  • Ik heb een situatie waarvan ik wil weten of ik goed heb gehandeld
  • Ik heb een situatie waar ik advies over wil, ik weet het even niet meer en ik loop vast in wat ik moet doen. 

Ook verzorg ik pratische trainingen op diverse gebieden